Predajne potravín
Predajne potravín sú trvalé zariadenia, ktoré sa zriaďujú najmä ako samoobslužné nákupné predajne, predajne s rozličným tovarom a špecializované predajne, ako sú predajne mäsa, predajne lahôdok a predajne cukrárskych výrobkov. Patria sem hypermarkety, supermarkety, malé predajne potravín.
Čo Vám vyplýva z legislatívy?
- Potrebujete mať schválenú prevádzku príslušnou RÚVZ
- Prevádzkové priestory musia zodpovedať legislatívnym požiadavkám SR
- Potrebujete mať vypracovaný systém HACCP
- Potrebujete mať vypracovaný prevádzkový a sanitačný poriadok
- Zamestnancov musíte mať odborne spôsobilých a musia byť zaškolení v oblasti HACCP
- Musíte dodržiavať kompletnú hygienickú legislatívu
- Overovať a verifikovať systém HACCP
- na mikrobiologické kritériá pre potraviny;
- na hygienické štandardy;
- na kontrolu teplôt pre potraviny;
- na zachovanie chladiarenského reťazca;
- pre odber vzoriek a analýzu
Legislatíva sa neustále mení a pokuty sa navyšujú. Preto nečakajte a kontaktujte nás.