Fyzické osoby zúčastnené na výrobe potravín,
manipulácii s nimi a ich umiestnení na trh sú povinné mať v miere
zodpovedajúcej ich pracovnému zaradeniu znalosti o výrobe potravín,
manipulácii s nimi a ich umiestnení na trh a o predpisoch na
zabezpečenie bezpečnosti a kvality.
Epidemiologicky závažná činnosť je činnosť, ktorá je spojená s rizikom vzniku a šírenia prenosných ochorení. Môže ju vykonávať iba osoba odborne spôsobilá a zdravotne spôsobilá.
Odborná spôsobilosť pre epidemiologicky závažnú činnosť sa preukazuje:
Zdravotná spôsobilosť sa preukazuje platným zdravotným preukazom, ktorý musí byť na prevádzke dňom nástupu zamestnanca do zamestnania.
Brigádnici pracujúci na prevádzke do 3 mesiacov nemusia byť odborne spôsobilí na epidemiologicky závažnú činnosť.
RÚVZ v zmysle § 6 ods. 3 písm. g) zákona č. 355/2007 v platnom
znení zriaďuje komisie na preskúšanie odbornej spôsobilosti, vydáva
osvedčenia o odbornej spôsobilosti a vedie register odborne spôsobilých
osôb na epidemiologicky závažné činnosti.
Platnosť osvedčenia od 31.5.2010 je na dobu neurčitú.
HACCP školenie je povinné 1x ročne pre každého pracovníka v potravinárstve.
Prispôsobíme školenie Vašej prevádzke a po jeho absolvovaní Vám vystavíme potvrdenie pre kontrolné orgány.
Orgán úradnej kontroly potravín uloží právnickej osobe alebo
fyzickej osobe podnikateľovi pokutu od 100 eur do 1 000 eur, ak v
rozpore so zákonom č. 152/1995 Z. z. v platnom znení alebo osobitnými
predpismi nezabezpečuje školenie zamestnancov vo veciach hygieny
potravín, uplatňovania zásad analýzy nebezpečenstva a kritických
kontrolných bodov (HACCP) a dodržiavania požiadaviek potravinového
práva.
Školenia vykonávame podľa požiadaviek v našich priestoroch alebo v priestoroch Vašich prevádzok.
Obráťte sa na náš skúsený tím, ktorý vyškolil už stovky zamestnancov v rámci celej SR.
Pre viac informácií o školeniach, vypracovanie cenovej ponuky alebo poradenstvo nás kontaktujte na tejto stránke.